Прокуратурата внесе обвинителен акт и предаде на съд Начо Пантелеев от

...
Прокуратурата внесе обвинителен акт и предаде на съд Начо Пантелеев от
Коментари Харесай

60 фрапиращи нарушения за 6 месеца е допуснал, обвиненият за катастрофата с Ферарио Спасов

" Прокуратурата внесе обвинителен акт и съобщи на съд Начо Пантелеев от Лясковец, предизвикал злополуката, при която почина Ферарио Спасов. Повдигнато му е обвиняване за осъществено пътно нарушаване със доста превишение на скоростта ", съобщи окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков, съобщи кореспондент на " Фокус " .

По думите му не е било обезпечено нужното странично разстояние сред участниците, заплашил е другите транспортни средства. " Деянието е с висока социална заплаха. Панталеев е позволил 60 фрапиращи нарушавания на пътя в границите на 6 месеца преди злополуката - карал е с над 100 км/ч, включително в обитаеми места. При два случая се е движил с 248 и 268 км/ч - излизайки от едно обитаемо място и влизайки в друго. За една година има 2 наказателни постановления и 10 електронни фиша извън упоменатите нарушавания. А единствено за ден има 11 установени нарушавания с фрапиращи скорости - над 100 км/ч, в това число в обитаеми места ", обясниха от обвиняването. 

" Очаква се насрочване на разпоредително съвещание в идващия един месец. Панталеев ще бъде арестуван, в случай че съдът реши. Той не е нарушил мярката " подписка ", която му е наложена, откогато е с отнета шофьорска брошура. Възможно е правосъдното производство да завърши и за един ден ", добави Вълков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР